Szegeden fut a Zöldség Világ villamos

2021.06.03.

Szeged városa régóta híres a sárga villamosairól, a “tujákról”. A közel 162ezer fős népességű megyeszékhely egyike az ország négy, villamoshálózattal rendelkező városainak.

A városi vonalak folyamatosan fejlődnek: több európai uniós forrásból korszerűsödött a város két legnépszerűbb villamosvonala az 1-es és a 2-es. A fejlesztésbe új, környezet- és utasbarát járművek beszerzése is helyett kapott. Kilenc darab lengyel Pesa alacsonypadlós villamos érkezett a városba. Ezek a járatok a már említett, 1-es és 2-es vonalon és alkalmanként a 3-4-es szállítanak naponta 45-50 ezer embert.

A járművek tulajdonosa, a Szegedi Közlekedési Társaság úgy döntött, hogy a Pesa villamosok felületeit járműreklámként kizárólag szegedi, Szegedhez köthető vállalkozásoknak adja bérbe. Ezért döntött a Zöldség Világ Kft. egy Pesa 102-es forgalmi vonalú villamos forgalom felőli oldalának egy évre történő bérbevételéről. A hirdetés megtervezésekor a cél az volt, hogy megismertessük Szeged lakosságával és a Szegedre látogatókkal a Zöldség Világ Kft. tagjai által hajtatott technológiával termelt, a Dél-Alföld méltán híres paprikafajtáit, és ösztönözzük a reklámot megtekintőket a magyar és helyi termékek fogyasztására. A villamos külsején megjelenő paprika fotók mellé rövid termékismertető is került, ami segíti a vásárlót az igényeinek leginkább megfelelő paprikatípus kiválasztásában.

A kiválasztott villamos az 1-es és 2-es vonalakon közlekedik.

Aki Szegeden él, az biztosan találkozik a Zöldség Világ Kft villamosreklámjával. A látványos, figyelemfelkeltő grafikai megoldás mindenki számára vizuális élményt nyújt.